НОВИНИ

ВМЗ - Сопот се кани да окупира общината

Отново напрежение във ВМЗ - Сопот. Този път работниците са срещу искането на община Сопот до вторник дружеството да й изплати цялата дължима сума в размер на 2 млн. и половина лева за местни данъци и такси. Според синдикалисти, ако това стане, работата в завода ще спре и няма да бъдат пуснати двата нови цеха на площадка Иганово.

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
19:28, 07.02.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Оръжейниците са притеснени, че ще спре цялостната реформа в предприятието, ако бъде цялата сума бъде изплатена наведнъж към общината

Димитър Атанасов - председател на СС "Подкрепа" във ВМЗ: Просто нарушаваме целия ритъм на ВМЗ. Трябва да знаете няма горе да се правят тези цехове, няма да има пари за материали. Хората тъкмо се успокоиха след взимането на тези 2 млн. лева, ако ги вземат на куп, бъдете сигурни, разговарял съм с икономическия директор Румен Рачев, просто ще настъпи пълен хаос във ВМЗ.

Директорът на завода каза за БНТ, че се надява да бъде подписано писмено споразумение с общината за изготвяне на погасителен план. В късния следобед ръководството на общината се срещна със синдикатите, но не беше постигнато споразумение.

Кметът Деян Дойнов, заяви, че средствата са разпоредени от премиера Борисов, за да може с тях да се изплати цялата дължима сума от 2,6 млн. лева към фирмата изградила пречиствателната станция в града.

Деян Дойнов - кмет на община Сопот: Тъй като там сумите са доста големи и осезаемо по тях ежедневно текат лихви, няма събота няма неделя всеки божи ден който отминава община Сопот плаща в размер на 3 хиляди лева.

След срещата синдикатите заявиха, че ще протестират пред общината и ще искат среща с премиера за до запознаят със ситуацията, а от общината казаха, че не се притесняват от протести.

Димитър Атанасов: Ако не се постигне до споразумение ще има окупация на общината ще ги докараме цялото ВМЗ.
Деян Дойнов: Не се притеснявам от протестни действия няма да се огъна.

Кметът на общината заяви, че утре ще искат среща с директора на завода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Св. Серафим откликва на молбите на вярващите
Св. Серафим откликва на молбите на вярващите
Живот над 8000 метра, утре в Денят започва
Живот над 8000 метра, утре в "Денят започва"