НОВИНИ

Внесоха законопроекта за ратификацията на Договора от Преспа в гръцкия парламент

Законопроектът, с който се ратифицира и влиза в сила Договорът от Преспа беше представен в гръцкия парламент. Вероятно в понеделник документът ще бъде разгледан от комисията по национална отбрана и външни работи и се очаква да бъде гласуван до петък.

bnt avatar logo
от БГНЕС
18:32, 19.01.2019
Чете се за: 00:22 мин.
По света
внесоха законопроекта ратификацията договора преспа гръцкия парламент

Законопроектът на Министерството на външните работи на Гърция е озаглавен "Ратифициране на окончателното споразумение за разрешаване на различията, посочени в решенията на Съвета за сигурност на ООН 817 (1993) и 845 (1993), прекратяване на Временното споразумение от 1995 г. и установяване на стратегическо партньорство между страните ” и се състои от три члена.

Първият е подписаното споразумение от Преспа, вторият се отнася до повишаване ранга на Службата за връзка в Скопие в посолство и на Службата за консулски, икономически и търговски дела в Битоля в ранг на Генерално консулство. Третият постановява, че законът влиза в сила след публикуването му в Държавен вестник.

Законопроектът от 18 януари 2019 г. беше подписан от гръцкия премиер Алексис Ципрас и министри от неговото правителство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синът на Михаел Шумахер подписа договор с Ферари
Синът на Михаел Шумахер подписа договор с "Ферари"
Георги Първанов поиска нова енергийна стратегия за България
Георги Първанов поиска нова енергийна стратегия за България