НОВИНИ

Среща на външните министри от НАТО в Брюксел

Министрите на външните работи на държавите от НАТО се събират днес на среща в Брюксел. Сред темите, които ще бъдат обсъждани, са отношенията с Русия, ситуацията в Сирия и разширяването на Алианса и военните бюджети на държавите от пакта. В срещата участва и българският министър на външните работи Екатерина Захариева.

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 27.04.2018
Чете се за: 00:32 мин.
По света

"През последните години Москва демонстрира опасно поведение". Това каза преди срещата генералният секретар на НАТО Йенс Столгенберг. Той припомни незаконното анексиране на Крим, дестабилизацията в Източна Украйна, разпространяването на дезинформация, кибератаките, случая Скрипал и подкрепата за режима в Сирия. Отношенията с Русия и ответните мерки на Алианса ще бъдат сред темите на срещата.

Министрите ще обсъдят и очакванията на Македония, Босна и Херцеговина, Украйна и Грузия за присъединяване към НАТО. Част от разговорите е и ядрената сделка с Иран, както и подготовката на новата тренировъчна мисия в Ирак, която ще бъде представена на срещата на високо равнище на лидерите от пакта.

Ден след като беше назначен, днес в Брюксел пристигна и новият държавен секретар на САЩ Майк Помпео.

Външните министри от НАТО заседават за последен път днес в старата щаб-квартира на Алианса. Лидерската среща на НАТО, която ще бъде през юли, ще се проведе в новата сграда на пакта в Брюксел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филмът Ага с престижна кинонаграда в Иран
Филмът "Ага" с престижна кинонаграда в Иран
Завод Терем ще участва в производство на нова бойна машина за пехотата
Завод "Терем" ще участва в производство на нова бойна машина за пехотата