НОВИНИ

Външните министри от НАТО обсъдиха ситуацията в Близкия Изток с Майк Помпео

Ситуацията в Близкия Изток беше основен фокус в разговорите по време на официалната вечеря снощи на външните министри на държавите членки на НАТО с американския държавен секретар Майк Помпео.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева Биляна Бонева
11:30, 26.09.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света

След срещи и с официалните представители на ООН за Сирия и Либия, вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева коментира, че не е оптимист реалистичната дата за избори в Либия да бъде 10 декември. Що се отнася до Сирия, тя посочи, че засега изглежда реална перспектива създаването на демилитаризирана зона там и спасяването на 2,5 млн. души мирно население.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Друго важно за Сирия е създаване на конституционен съвет, който ще започне работа по създаването на нова конституция и започване най-после на така желания от всички политически процес, който очакваме. Така че, режимът на Асад трябва да покаже, че това, което е обещал да свърши, ще се свърши в някакво близко бъдеще и отново датата е октомври месец. Тази година имаме 50 години дипломатически отношения с Непал. От 10 години не е имало среща на външните министри на Непал и България - имах много хубава среща с моя колега, поканих го в България, той също ме покани в Непал и му благодарих за помощта, която те също оказаха при издирването на нашия велик алпинист Боян Петров.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявиха извънредно положение в Тоскана заради пожарите
Обявиха извънредно положение в Тоскана заради пожарите
В Париж започна Седмицата на модата
В Париж започна Седмицата на модата