Външният министър Екатерина Захариева привиква турския посланик Хасан Улусой днес заради изказването му от събота при откриването на нов завод за автомобилни части край Кърджали. Тогава дипломатът обвърза увеличаването на турските инвестиции в България с изучаването на турски език.

Думите му станаха повод за остра реакция от страна на премиера, президента и държавните институции. Външно министерство излезе със специално съобщение, в което отбеляза, че изказването на посланика не е в съзвучие с установените добросъседски отношения. А от турското посолство в София обясниха, че думите на дипломата са били изопачени.

Любомир Кючуков, директор на Института за икономически и международни изследвания: България трябва да търси максимално позитивни отношения държава-държава с Турция, но не бива да позволява намеса на турската държава в българското общество. Нещо, на което сме свидетели.
Нов завод за автомобилни части отвори врати край Кърджали

Нов завод за автомобилни части отвори врати край Кърджали

Нов завод за автомобилни части край Кърджали. Проектът е финансиран от турски холдинг, собственик на пет такива завода у нас и с планове за шести. Про...