COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Воден режим от днес в Перник и региона

Перник на воден режим от днес заради пресъхващия язовир "Студена". Хората ще разполагат с течаща вода по 10 часа на ден - сутрин между 5 и 10 часа и вечер от 17 до 22 часа. Пред БНТ кметът на Перник Станислав Владимиров каза, че днес ще сезира прокуратурата за причините, довели до ограничението на водните запаси.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
06:17, 18.11.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Пред репортера ни Паулина Найденова директорът на детска градина Михаела Ивайлова каза, че водата, която са осигурили, ще бъде достатъчна за ежедневните нужди. Децата ще пият изворна вода, закупена с делегирания бюджет.

Кметът Станислав Владимиров заплаши местното ВиК дружество със съд, ако не спазва уговорения режим, и предупреди, че ограниченията ще продължат до 5 месеца. Всички учреждения имат готовност за водния режим, коментира Владимиров пред БНТ.

Около 60 000 души ще бъдат засегнати от режима. Освен жителите на Перник, потърпевши са и хората от Батановци и 9 села в региона.

В сряда хората ще излязат на протест пред сградата на местното ВиК, което до момента не е взело мерки за справяне с проблема. То ще трябва да осигури повече екипи за отстраняване на потенциалните аварии, които се очакват заради периодичното спиране на водата. Търсят се и резервни водоизточници. Днес трябва да стане ясно и дали водата от алтернативния язовир "Долна Диканя" е годна за пиене.

Топ 24
Най-четени
Атанас Зафиров: Участие в избор на председател на БСП ще вземат регистрираните до 31 декември
Атанас Зафиров: Участие в избор на председател на БСП ще вземат регистрираните до 31 декември
Отвъд границите: Марио Хосен: Изкуството е живо и вечно!
"Отвъд границите": Марио Хосен: Изкуството е живо и вечно!