Военномедицинската академия днес представи финансовите си отчети. Според тях дълговете на болницата от 37 милиона през миналата година са стопени на 18. От военната болница днес се похвалиха и с нова регистратура, три нови линейки и 4 автомобила.

София

Събитието беше отбелязано като извънредно, защото новите придобивки са реализирани с дарения на благодарни пациенти. Придобивки, по думите на здравния министър, които са спечелени с много почтенност.

Регистратурата на поликлиниката е с електронна система на обслужване и повикване, и не са налага пациентите да стоят на опашки.

полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА: Преди, повечето от вас знаят какви бяха регистратурите, от затворен тип, стоят клети хора на опашка, припадат понеделник и вторник, което беше изключително несправедливо към нашите пациенти.
проф. д-р Николай Петров, министър на здравеопазването: Автомобилите, които ще видим след малко, са наистина изцяло дело на дарители и този път е похвален и добър това е отношение на хората към вас.