НОВИНИ

Връчиха наградите "Полицай на годината"

Младши инспектор Емануил Манолов от Пловдив стана полицай на годината. Той беше отличен за предотвратяване на взломна кражба извън работно време. Колективната награда получиха служителите на полицията в Бургас, като най-резултатни в ежедневната борба с криминалния контингент. С връчването на отличията МВР показва, че създава и положителни истории - каза на церемонията вътрешният министър Румяна Бъчварова.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
12:47, 29.12.2015
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

След полунощ на 25 юли, младши инспектор Емануил Манолов вижда от балкона как крадци се опитват да влязат с взлом у съседите. Заедно с баща си успяват да ги спрат. Задържаните се оказват част от организирана банда за домови кражби.

Полицаят на 2015-та Емануил Манолов е в системата от три години и вярва, че всеки от колегите му намира своята мотивация, за да си върши работата.

Mл. инспектор Емануил Манолов - Охранителна полиция - Първо РУ - Пловдив: От доста малък мечтаех да стана полицай, сбъдна ми се мечтата и сега го работя с желание и сърце. Според мен всички полицаи са такива, просто трябва да имаш и малко късмет, да улучиш момента.

Голямата колективна награда получиха полицаите от Бургас заради най-големия брой бързи и незабавни производства, успехите в борбата с наркотиците и с нелегалната имиграция. Бургаската полиция няма нито едно неразкрито убийство през миналата година, допълни шефът на дирекцията.

Ст. комисар Калоян Калоянов - директор на ОДМВР - Бургас: Денонощен труд, всеотдайност и мотивация. Критерият за успех е чувствата за сигурност в обществото. Считам, че с всички свои действия спомагаме това чувство да бъде по-силно.

На церемонията бяха връчени още награди за борбата с трафика на нелегални имигранти, телефонните измами, въоръжени грабежи, за върната икона в Бухово и над 10 случая на отказан подкуп.

Румяна Бъчварова - министър на вътрешните работи: С връчването на тези награди може да докажем, че МВР създава и положителни истории, дава примери, които не бива да пренебрегваме и забравяме Благодаря ви колеги за усърдието, професионализма и смелостта, истински се гордеем с нас.

Отличие за граждански принос към работата на полицията получи координаторът на гореща линия за безопасен интернет Георги Апостолов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Селфита на щастливо разведени стана новият хит в интернет
Селфита на щастливо разведени стана новият хит в интернет
Още натровени с ракия в Якоруда
Още натровени с ракия в Якоруда