НОВИНИ

Връчиха наградите "Златен глобус"

Раздадени бяха наградите Златен глобус на 76-ата церемония в Бевърли Хилс. "Зелената книга", "Бохемска рапсодия" и "Рома" са големите победители за кинопродукции.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:51, 07.01.2019
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Цветовете се върнаха на червения килим на наградите "Златен глобус", година след като звездите дефилираха с черни тоалети в знак на солидарност с каузите на движенията "Аз също" и "Времето изтече". С нова визия са и статуетките - по-бляскави, по-тежки и по-дълги. А ето и големите победители на 76-та церемония в Бевърли Хилс.

Филмът "Златната книга" получи три отличия - за най-добър филм комедия или мюзикъл, за най-добър сценарий и за най-добър актьор в поддържаща роля.

"Бохемска рапсодия", посветен на групата "Куин", получи две награди - "Златен глобус" за най-добра драма и за най-добър актьор в драма.

"Рома" на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон също е с две награди - за най-добър чуждоезичен филм и за най-добра режисура.

Най-добра актриса в драматичен филм е Глен Клоуз за "Съпругата", а за най-добра комедийна актриса бе определена Оливия Колман за "Фаворитката".

Патриша Аркет спечели наградата за най-добра актриса в лимитиран сериал за "Бягство по учебник".

В категорията най-добър актьор в драматичен сериал спечели Ричард Мадън за "Бодигард", а най-добрият драматичен сериал е "Американците".

;

В категорията най-добър сериал-комедия или мюзикъл спечели "Методът "Комински". Това бе второ отличие за продукцията, след като Майкъл Дъглас получи награда за най-добър актьор за участието си в нея.

Най-добра анимация е "Спайдърмен: В Спайди-вселената".

Лейди Гага печели награда за песен.

Награди за цялостни постижения в киното получиха Каръл Бърнет и Джеф Бриджис.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Законови пречки продължават да възпрепятстват фирмите да даряват храна
Законови пречки продължават да възпрепятстват фирмите да даряват храна
Нарушение във въздушния трафик в Германия заради стачка
Нарушение във въздушния трафик в Германия заради стачка