НОВИНИ

Връчиха журналистическите награди на ​Фондация „Димитър Цонев“

Фондация „Димитър Цонев“ присъжда наградите си в подкрепа на качествената българска журналистика. За да запази и почете примера на нашия колега, фондацията организира конкурс за телевизионна журналистика.Днес колеги, роднини и приятели на Митко Цонев представят резултатите.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
20:59, 10.05.2018 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Две от наградените дами познаваме добре от телевизионния екран, а останалите наградени и техните качества тепърва ще опознаем в следващите години.

В категория за телевизионен водещ наградата отива при Радина Червенова от БНТ. Другите номинирани бяха Николай Дойнов от Нова телевизия, Антон Хекимян от bTV,.
както и Мартина Ганчева от "Bulgaria ON AIR", Николай Кръстев от "Bloomberg TV Bulgaria", Николай Лефеджиев от "ТВ Европа" и Николай Панков от "СКАТ".

В категорията за телевизионен репортер наградата отива при Миролюба Бенатова от Нова телевизия. Другите номинирани в тази категория бяха Надежда Василева от БНТ, Димитър Димитров от Bulgaria ON AIR, както и Стоян Георгиев от bTV, Ани Балджиян от "ТВ Европа", Наделина Анева от "Канал 3" и Теодора Салагьорова от "СКАТ".

Победител в секция „Студентска“ на конкурса стана отбор от 9 студенти от специалност „Медии и журналистика“ в УНСС.

;

Радина Червенова обяви, че паричната си награда ще дари на фондация „Димитър Цонев“, за да може с нея да бъде подпомогнато обучението по журналистика на студент:

Радина Червенова - водещ в БНТ: Специалното с Митко е, че освен колеги ние, бяхме и приятели - много добри приятели. И както всеки можеше да си гледа работата, както всеки можеше да си прави новините, това не пречеше вечер да се събираме и да празнуваме всякакви поводи.

Залата се оказа твърде малка, за да побере всички приятели и колеги на Димитър Цонев, които дойдоха, за да почетат примера, който той остави зад себе си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екатерина Захариева участва във форума „Вишеград 4 плюс“ и „Балкани 4 плюс“
Екатерина Захариева участва във форума „Вишеград 4 плюс“ и „Балкани 4 плюс“
Тази вечер е вторият полуфинал на песенния конкурс на „Евровизия“
Тази вечер е вторият полуфинал на песенния конкурс на „Евровизия“