Времето през март - очакват ни пролетни температури около 20-25 градуса

Какви температури ни очакват през март и ще се радваме ли на топло време през първия месец от пролетта - вижте подробностите от прякото включване на Боряна Черганова с нейния събеседник Марияна Попова, дежурен синоптик в НИМХ.

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
преди 12 месеци
13161
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Баба Марта е позната с променливи настроения и капризен характер, така че очакваме и слънце, и валежи, обясни синоптикът.

Марияна Попова, дежурен синоптик в НИМХ: Максималните температури ще са около 20-25 градуса, а минималните около -8, -3 градуса. Към края на месеца, с увеличаването на деня вече се очаква да имаме и летни температури.

За предстоящата поредица от почивни дни по повод Трети март, ще се радваме на хубаво време.

Марияна Попова, дежурен синоптик в НИМХ: На самия празник ще бъде малко по-ветровито, но вероятността за валежи е много малка.

Около 5-6 март ни очакват температури над 20 градуса. Около и малко над нормата ще са температурите през целия месец, по-високи ще бъдат през първото десетдневие, след което ще настъпи динамичен период.

Към края на второто десетдневие времето ще се стабилизира, вероятност за превалявания има в периода 22-23 март, както и в края на месеца, допълни синоптикът.

Топ 24
Най-четени