Отново забраниха движението на ТИР-ове по магистралите през уикенда

От днес влиза в сила забрана за движение на тежкотоварните автомобили по магистралите. Ограничението обаче е само за трите последни дни на седмицата - петък, събота и неделя. За магистрала "Тракия" забраната е от 18 ч. до 20 ч. тази вечер в посока Бургас и в неделя вечерта в посока София, за Струма - в събота от 10 ч. до 14 ч. в посока Кулата и за Марица - в неделя от 16 ч. до 20 ч. в посока магистрала "Тракия".

от БНТ
преди 3 години
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

В пряко включване от АМ "Тракия" наш екип видя, че забраната не се спазва. Много от тях вероятно са транзитно преминаващи и все още не знаят за забраната, коментира репортерът ни Димитър Димитров.

Движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма" ще бъде спирано всяка събота от 10 ч. до 14 часа в посока пътен възел „Даскалово" до граничен пункт „Кулата". Освен това забраната ще важи и за главен път Е-79 от Благоевград до Кулата всеки петък от 17: 00 ч. до 20 ч. и в неделя от 14 ч. до 20 ч. Шофьори на тирове казаха, че ограниченията ще ги затруднят и ще доведат до финансови загуби на много от фирмите.

Драган Делянски: "Просто трябва да се премахне това нещо. За мен сега вижте хората са тръгнали да почиват, отиват да почиват, а ние сме на работа и сега те се движат, а ние седим на едно место, логика не виждам в това нещо".
Петко Ганчев „В България няма такива отбивки с тоалетни, със санитарни възли, с вода, просто няма къде да спира, където няма и вода се измие човек".

Шофьори на леки коли заявиха, че одобряват въведените ограничения и според тях трафикът ще се облекчи.

"Правилно е да ги спрат, не спазват правилника, изпреварват неправилно, не са дисциплинирани".
"Те карат бързо по принцип, не забавят много движението, но все пък натоварват трафика"

От Съюза на работниците в международния транспорт казаха, че ще облажват в съда въведената заповед. Според тях с нея се нарушава Законът за движение по пътищата.

Александър Стамболийски, заместник-председател на Съюза на транспортните работници: „Би трябвало да има обществено обсъждане, което е регламентирано в административно-процесуалния кодекс. На второ място, всички страни трябва да бъдат третирани като равни и уведомени за това, което ще се случва. Не изпълнено и това изискване".

Шофьори на тежкотоварни автомобили казаха, че съгласни забраната да остане за главните и натоварени пътища, но да отпадне за магистралите.

Топ 24
Най-четени