Гори цех за пластмасови отпадъци на територията на завода за преработка на отпадъци край пловдивското село Шишманци. Огънят все още не е потушен. В инцидента няма пострадали хора. Всичките 26 показателя на въздуха са в норма и няма опасност за населението на близките села, заявиха екоинспекторите.

Шишманци, Раковски

Мобилни станции има на територията на завода и в село Отец Паисиево, на където се разпростира гъстият дим.

Хората в Шишманци са притеснени, защото това не е първият пожар в завода. През миналата година също горяха отпадъци на сметището. За момента не се налага жителите на Шишманци да бъдат евакуирани.

Костадин Иванов - кмет на село Шишмаци: Да затварят прозорците и РИОСВ ще каже какво е замърсяването на въздуха. Ако има евентуално голямо замърсяване и това е проблем за хората, ще се махаме от селото за един-два дни.
Десислава Георгиева - старши експерт в РИОСВ-Пловдив: Към момента няма опасност за населението, тъй като димът се вдига на високо и се разсейва във височина. Положението е нормално, така че опасност за населението там няма. Следим накъде е посоката на вятъра и отреагираме моментално.

В района на 150-тия километър на магистрала "Тракия" има екипи на полицията. Съветът към шофьорите е да карат внимателно в този участък заради димът, който се стели над високоскоростния път.


Задимен e участък от АМ "Тракия" заради пожара в завода за отпадъци в Шишманци

Задимен e участък от АМ "Тракия" заради пожара в завода за отпадъци в Шишманци

Заради пожар в завода за преработка на отпадъци в с. Шишманци е задимен участък от магистрала "Тракия" в района на 150-ти километър. Това съобщиха от...

Пожар в завода за отпадъци в Шишманци

Пожар в завода за отпадъци в Шишманци

Сигнал за пожар в завода за отпадъци в пловдивското село Шишманци е получен рано тази сутрин. Горят отпадъци в цеха за преработка на пластмасови отпад...