НОВИНИ

Все още издирват изчезналата жена след пороите в Гърция

Продължаваме да следим ситуацията в Гърция след проливните дъждове от вчера, които взеха и жертви. Извънредно положение беше обявено в най-пострадалите райони. Четирима души загинаха, а един остава в неизвестност. Най-много щети има в южната част на полуостров Пелопонес и някои райони близо до Солун.

bnt avatar logo
от Катя Пеева, кор. на БНР
11:47, 08.09.2016
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Продължава да вали на много места в Гърция. Според синоптиците, буря със силен вятър се очаква в ранните следобедни часове отново на полуостров Пелопонес в южна Гърция и около Солун. Циклонът се движи към Йонийско море и в тези часове бурята с гръмотевици има над остров Корфу. В област Месиния в момента вали силно и там щаба за извънредни ситуации се ръководи лично от шефа на Гражданска защита. Властите вече взеха мерки като засилиха силите на пожарната и на Гражданска защита при буря, която се очаква в следващите часове. Продължава извънредното положение в град Каламата и околните села, засегнати най-силно от предишния циклон. Затвориха и летището.

В област Лакония дори преля язовир и наводни всичко наоколо. Хората бяха спасявани с лодки. Медиите излъчват извънредни новини, защото се очаква силен дъжд днес и хората слагат чували с пясък по входовете на приземните етажи. Паркират колите си така, че да не ги помете нова буря. В извънредно положение е и село до Солун, където има пропаднали пътища. Все още издирват жена, която изчезна вчера. Прогнозата на метеоролозите за днес е краткотрайни бури с гръмотевици и отслабване на вятъра. Засега няма затворени пристанища, но се очаква за часове на места да се прекрати движението на фериботите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонт само в едно варненско училище
Ремонт само в едно варненско училище
БЧК раздава хранителни пакети в Пазарджик
БЧК раздава хранителни пакети в Пазарджик