НОВИНИ

Все още издирват шофьора, прегазил жена на пешеходна пътека в Пловдив

Близки и колеги на прегазената на пешеходна пътека в Пловдив снощи 61-годишна жена се събраха днес на лобното й място, за да поднесат цветя и запалят свещи. Все още няма и следа от шофьора, убил жената. Освен полицията, в издирването му се включиха и таксиметрови шофьори от Пловдив.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
11:45, 14.04.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

61-годишната Бонка работи като помощник в кухнята на заведение на бул. „Шести септември". Малко преди 21 часа снощи жената излиза от ресторанта, за да отиде до магазин на отсрещния тротоар. В това време през пешеходната пътека профучава кола и я оставя на място. Шофьорът дори не е спрял, за да види какво се е случило или да повика помощ.

Стоянка Вътова: Ние сме отгоре, чухме тая сила, която бе със сблъсъка. Той е минал, хвърлил я е от там.

Керанка Савова: Видях светлините и когато слязохме долу тя беше покрита милата. Работеше тук в кухнята.

Част от гостите на заведението също са станали свидетели на шокиращата гледката. Колегите на Бонка я описват като невероятен човек.

Соня, колежка на убитата жена: Лъчезарен човек, комуникативен, просто човек беше. Това е - голямата дума човек.

Все още няма и следа от извършителя на престъплението. Окръжната прокуратура разследва трагичния случай. Хората от квартала настояват незабавно на мястото на инцидента да бъдат поставени легнали полицаи.

Стоянка Вътова: Легнали полицаи - всеки Божи ден нас ни е страх от тук да минаваме. Всеки Боже ден минаваме ние с деца, не може така - едната кола спира, другата ни завлича.

Керанка Савова: От тук префучават. Сутрин някой път 20 минути не мога да пресека от едната до другата лента, за да изчакам това движение. Трябва да се сложи нещо тук, защото колко, колко жертви вече станаха.

Соня, колежка на убитата жена: Аз лично съм била една от потърпевшите преди две години с дъщеря ми и внучето.

Тази сутрин Пловдив осъмна с още една тежка катастрофа. Автомобил се е блъснал в стълб, след което се е подпалил и е изгорял. Шофьорът се е отървал без сериозни наранявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съмнения за връзвани и упоявани хора в хоспис в Елин Пелин
Съмнения за връзвани и упоявани хора в хоспис в Елин Пелин
Мъж, движил се по релсите, е бил блъснат от влак край Ихтиман
Мъж, движил се по релсите, е бил блъснат от влак край Ихтиман