COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Все още не е ясна причината за смъртта на британеца от китайски произход

Мъж от китайски произход е починал изненадващо в хотел в Банско снощи. Той е гражданин на Великобритания и е бил в курорта на почивка. Все още не ясна точната причина за смъртта му.

от Станислава Христова
20:08, 23.02.2020
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Снощи на мъжа му е прилошало и припаднал в хотела. Веднага е извикан медицински екип, който при пристигането си е констатирал смъртта на 55-годишния британски гражданин.

За да се изясни каква е точната причина за смъртта, мъжът е транспортиран за аутопсия в Благоевградската болница.

Важно е да уточним, че той е британски гражданин от китайски произход, като в страната ни е пристигнал от Великобритания. Това каза за БНТ кметът на Банско Иван Кадев.

На този етап обаче няма официална информация дали починалият е имал скорошни пътувания в Китай, както и контакт с хора, които са пребивавали там през последните месеци.

Цял ден продължи аутопсията на починалия мъж. От болницата в Благоевград казаха, че той е имал сърдечно заболяване. Но чак след като бъдат готови хистологичните изследвания, ще стане ясно дали е починал от инфаркт.

За да бъде изключена вероятността британецът да е починал от коронавирус, са назначени допълнителни изследвания.

Доктор Яни Златин, съдебен лекар: Правят се допълнителни изследвания, установяват се, цял ден работим. Не мога да кажа неща, които не са категорични.

БНТ: Има ли вероятност да е корона вирус?

Доктор Яни Златин, съдебен лекар: Вероятността е много малка и преди да почнем аутопсията, но тая малка вероятност трябва да се изчисти.

Хотелът в Банско, където е бил настанен починалият британски гражданин, днес работеше. От него обаче отказаха да коментират случая. Туристи, които са гости на хотела, разказаха, че са чули, че има починал мъж, но не знаят нищо повече.

Темата беше сред най-коментираните в града през днешния ден.

А резултатите от пробите, които РЗИ - Благоевград изпрати към националната референтна лаборатория, се очаква да бъдат готови утре или най-късно във вторник сутринта.

От здравната инспекция в Благоевград казаха, че на този етап не се налага изолация, поставяне под карантина или някакви специални прегледи на гостите на хотела в Банско, където е бил настанен починалият, тъй като няма потвърдена зараза с коронавирус.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ЦИК: Забраната за оповестяване на екзитпол на избори да отпадне!
ЦИК: Забраната за оповестяване на екзитпол на избори да отпадне!
Силен вятър днес
Силен вятър днес