Все още не е изгасен пожарът, който избухна вчера между хасковските села Брягово, Родопи и Любеново. Към момента той е локализиран, но не е е овладян напълно. Огънят е обхванал близо 3000 декара треви, храсти и широколистна гора.

Любеново, Хасково

Огънят е под контрол. Засегнати са близо 8000 декара, 4000 от тях - широколистни гори.

На място дойде и главен комисар Николай Николов:

Главен комисар Николай Николов, директор на "Пожарна безопасност и защита на населението": Второ денонощие продължават нашите усилия и дават резултат. На терен са 98 пожарникари, Българската армия, горски служители и доброволци.Опасност за населените места няма. Този фронт е напълно овладян.

Главен комисар Николов предупреди, че заради високите температури и силния вятър, могат да предизвикат пожари и затова усилията сега са да не се допусне неговото разрастване. В готовност са всички служители на дирекцията за пожарна безопасност в Хасково, както и хеликоптер на ВВС, който е готов да се притече на помощ при нужда.


Овладян е пожарът в Хасковско

Овладян е пожарът в Хасковско

Овладян е пожарът в Хасковско, но не е изгасен напълно. Все още има много вътрешни огнища. Близо 3000 декара сухи треви, храсти и иглолистна гора се...

Армията се включи в гасенето на пожара в Хасковско

Армията се включи в гасенето на пожара в Хасковско

20 военнослужещи с 5 автомобила от военното формирование 52 740 – Хасково се включиха в гасенето на горския пожар в Хасковско, съобщиха от Министерст...