НОВИНИ

Все още няма водни спасители на плажа в Иракли

Все още няма водни спасители на плажа Иракли. Миналата година държавата осигури спасителни постове, тъй като ивицата там не се отдава на концесия, заради статута ѝ на защитена зона. Плажът в съседство на Иракли – Вая, обаче вече има назначени хора, които се грижат за безопасността на летовниците.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Силвия Благоева
20:30, 06.06.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Летният сезон на плажа Вая, който е отдаден на концесия вече е открит. Тук има два спасителни поста. Желаещите да събират тен обаче са все още твърде малко.

Спас Спасов, воден спасител
"В началото на сезона е така, но след това вече, събота и неделя започва да се пълни плажа. Вчера, днес е много хубаво времето. Приятно. Малко водата е по-студена, но за сметка на това слънце има достатъчно и пясъка е много горещ."

Много посещаван през лятото е и плаж Иракли. Тук най-често отсядат хора, които обичат да почиват на палатка сред природата. За тях мястото е райско.

Спас Спасов, воден спасител
"Може би още им е рано... Имаше палатки тук преди няколко дни долу."

Десислава Андонова е от Слънчев бряг, но не пропуска да посети поне няколко пъти тази плажна ивица през лятото. Казва, че пътува всеки ден с кола. Тази година е със своята малка дъщеричка.

Защо идвате тук на Иракли?

Десислава Андонова
"Понеже е по-спокойно и за детето, и за нас. По-чистичко е. Не е толкова пренаселено и има природа все пак. И повече въздух има сякаш."

Тишината и спокойствието на плажа Иракли привлича повече хора през почивните дни в началото на сезона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джордж Клуни стана баща на близнаци
Джордж Клуни стана баща на близнаци
Бойко Борисов пристигна в Берлин
Бойко Борисов пристигна в Берлин