НОВИНИ

Все повече младоженци сключват брак на Античния театър в Пловдив

Активният сватбен сезон вече започна, а в Пловдив все повече младоженци избират да сключат брак на Античния театър. Емблематичното за града място е предпочитано предимно от двойки, в които единият е чужденец. Интерес има и към къщите в Стария град, голяма част от които бяха реставрирани наскоро.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Антоанета Чакандракова
11:52, 08.05.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Съвсем скоро пловдивчанката Розита ще каже „да" на англичанина Майелс. От години двамата живеят в Единбург. Избират обаче традиционна българска сватба, а Майелс настоял тя да бъде на Античния театър в Пловдив.

Майелс: Аз казах на Рози, че това е най-красивият град в света с толкова много история, наследство. Обичам храната, културата.
Розита Кирилова: Аз като цяло много бих искала да се оженя на морето, но Майелс каза, че на Античният театър е нещо, което е специално за Пловдив и нещо, което е много любимо.

По желание на младоженците, на сватбата ще има и народен ансамбъл. Заради красотата на театъра още 4 двойки са заявили желание да сключат брак на античната сцена.

Румяна Толова - директор на общинско предприятие „Радостни обреди": Античният театър не е прости символ на града. Той е наистина прекрасно място. Тук стават едни от най-хубавите сватби, тъй като има достатъчно пространство, на което могат да направят малко по-различни ритуали.

Другите предпочитаните места за младоженците са къщата „Хиндлиян" в Стария град, Малката базилика, Виенския павилион и Пеещите фонтани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цецка Цачева: Промените в НК трябва да обхванат трансграничната престъпност
Цецка Цачева: Промените в НК трябва да обхванат трансграничната престъпност
Суровата реалност на текстилната и кожарската индустрия у нас
Суровата реалност на текстилната и кожарската индустрия у нас