НОВИНИ

Все повече зрители търсят БНТ2-Благоевград за разрешаване на техните проблеми

В нов дом ще живее през следващата година Димитър Златков от креснеското село Ощава, за когото разказахме в серия от репортажи. Мъжът изгуби къщата си при пожара над Кресненското дефиле, след който от общината в Кресна му предлагаха палатка като временно решение. След като разказахме историята му, Димитър беше настанен в близка вила. 4 месеца след пожара къщата му е изградена отново. Какво още се случи след репортажи на БНТ2 Благоевград през годината вижте в обзора.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Христова
20:18, 30.12.2017
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Устройство за достъп до природен газ, което се намираше на средата на тротоара на улица в Благоевград, беше преместено след репортаж на БНТ 2. За съоръжението сигнализираха местни жители, които се опасяваха че то ще създаде доста проблеми на пешеходците. Потърсиха помощ от нас и за разбития тротоар в района.

Йордан Ингилизов: Екипът го заснема, институциите навреме отстраниха крана и го преместиха до оградата където му е мястото. Аз благодаря на екипа на БНТ 2 и също така не мога да пренебрегвам и кмета Камбитов, който взема нещата присърце и сега тротоара се обнови за което и майките са доволни и граждани.

За опасен парапет на пешеходен мост в Благоевград ни се обадиха наши зрители.

След, като предадохме сигнала до общинското ръководство, парапетът на моста в района на кооперативния пазар, беше укрепен. Бяха подменени и 30 годишните плочки върху него.

инж. Мария Колибарска, гл. експерт „Инвестиционен контрол "Пътна мрежа и сигнализация“ в община Благоевград: Използваме материал, който е по-лек от предишния с цел да олекотим тежестта на конструкцията.

Жителите на махала „Дяковска“ в село Ощава, община Кресна ни потърсиха за помощ, заради проблеми с тока. Разказаха ни, че заради ниското напрежение електроуредите не могат да работят, а крушките едва светят. Местните хора имали трудности от години и настояха да се намери решение на проблема.

Надка Георгиева: Тука не може да работи абсолютно телевизоро: светне-изгасне. Е та ние защо плащаме ток?
Иван Чепилов: Купили сме бойлерче да има топла вода-ето тука е. И не ще-нема ток.
Атанас Данчев: Вътре нямаме осветление, камо ли улично.

След репортажа ни, от електроразпределителното дружество назначиха проверка и отговориха, че причината за влошаването на качество на предоставяната електрическа енергия е пожарът, който бушува в района в края на месец август. Дружеството е планирало разходи за реконструкция на мрежата в инвестиционната си програма за 2018 г, а дейностите ще стартират още в началото на годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спор между Словения и Хърватия за морската им граница
Спор между Словения и Хърватия за морската им граница
Тежка катастрофа край Шумен
Тежка катастрофа край Шумен