COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Всички хотели в Сандански са пълни за Коледните и Новогодишните празници

Все повече българи избират да празнуват Бъдни вечер навън, а Сандански е една от предпочитаните дестинации. Всички хотели в курортния град са пълни за Коледните и Новогодишни празници, като гостите са основно българи.

от Антония Сукалинска
12:45, 24.12.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Мариана Здравкова и семейството ѝ са дошли от Варна, за да съчетаят празничните дни с приятна почивка в Сандански. За първи път ще посрещнат Бъдни вечер извън дома.

Мариана Здравкова: Всяка година е едно и също - вкъщи, вкъщи и сега решихме да си подарим малко приятни мигове. Пожелах Сандански, моя град от детството, който го помня, защото е чисто, защото има минерална вода и може би ще се възползваме от процедурите, които предлага градът.

В ресторантите на хотелите са подготвили традиционна вечеря за Бъдни вечер, а всяко семейство ще получи и питка с паричка.

Николай Щурков, управител на ресторант в хотелски комплекс: Ще ги изненадаме за Бъдни вечер с традиционна българска кухня, баница с праз с късметче, лозови сарми, боб на фурна и естествено хубаво мелнишко вино.

Цените са различни, в зависимост от категорията на хотела и услугите, които се предлагат.

Георги Митрев, Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански: Цената варира, като мога да кажа от 200 лева на вечер в най-високата категория хотели до 100 лева някъде за нощувка в по-ниската категория хотели.
Мариана Здравкова: Устройва ни, като за 4-членно семейство, то имаше и някакви промоции, някъде към 350 лева - нормална цена за четирима човека.

Кувертите за новогодишната нощ в хотелите и механите варират между 60 и 150 лева.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
На Граничния пункт "Дунав мост" не мерят температурата на пътниците
На Граничния пункт "Дунав мост" не мерят температурата на пътниците
Патриарх Неофит отслужи празнично богослужение за Бъдни вечер
Патриарх Неофит отслужи празнично богослужение за Бъдни вечер