НОВИНИ

Всичко добро, направено в Министерството на здравеопазването, ще бъде запазено

Всичко добро, направено в Министерството на здравеопазването, ще бъде запазено и надградено. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, след като повече от половин час разговаря насаме с досегашния министър Петър Москов.

bnt avatar logo
от БНТ
14:12, 27.01.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Той посочи, че с Петър Москов имат сериозни философски различия в областта на здравеопазването, което предполага сериозни промени. Семерджиев допълни, че той и екипът му държат да направят анализ и оценка на досегашното положение в МЗ и след това ще се прецени кое ще се надгради, запази или отмени.

Служебният министър на здравеопазването подчерта, че на пациента трябва да се гарантира свободен избор на лекар и лечебно заведение и само така пациентът може да бъде в центъра на здравната система. Където отиде пациентът, там ще плаща Касата, отбеляза той.

Договорният процес между НЗОК и лекарския съюз трябва да се възстанови, прекратяването му е основна грешка и той трябва да се възстанови, допълни още Семерджиев.

Той увери, че отново ще се чува "гласът на колегията" и ще работи със съсловните и гражданските организации.
Различия имаме, но това не е грешка, каза Петър Москов. По думите му той е изразил готовността си досегашният екип да помогне на новия и пожела успех, защото "всеки успех в здравеопазването е един от основните успехи на държавата".

Д-р Илко Семерджиев, служебен министър на здравеопазването: Наистина нашите различия с министър Москов за здравеопазването са философски и това предполага сериозни промени. Моите виждания са известни не от вчера, а от много години.
Д-р Петър Москов, министър на здравеопазването в оставка: Това не е грешка, а различие във философията и новият екип ще действа спрямо философията, с която влиза в управление. Наистина имахме добър, делови разговори, в който в работен порядък се опитах да информирам министър Семерджиев за оперативни и по-стратегически проекти.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британската кралица с първа поява за тази година
Британската кралица с първа поява за тази година
Места и събития, които си струва да посетите през 2017 г.
Места и събития, които си струва да посетите през 2017 г.