НОВИНИ

ВСС отложи дебата за евродоклада

Въпреки че е обект на сериозни критики в евродоклада, ВСС и днес не го обсъди и не излезе със становище. Дебатът беше отложен за другата седмица. Темата беше неглижирана близо 5 часа от началото на заседанието. И се постави едва след настоятелно запитване от медиите. Членове на съвета заявиха, че реакцията им вече е закъсняла и ще излезе, че са в паника и не могат да прочетат 10 страници. Сред аргументите за отлагането беше, че макар формално да има кворум, дебатът няма да е пълноценен, защото част от магистратите си бяха тръгнали.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
19:21, 28.01.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

По-рано правосъдният министър се ядоса на членове на съвета, които искали да им докладва какво говори в Брюксел. Захариева нарече обида - за Еврокомисията и за институциите у нас - твърденията в медии, че докладът за напредъка на България се пише по доноси.

Екатерина Захариева - министър на правосъдието: Защото е имало намеци, че когато министрите ходят в Ек и се срещат с комисари и генерален секретар те не представят обективна информация. Имало е едва ли не идея министърът да пише доклад на ВСС какво прави там. Нека да уважаваме институциите, ясно е министърът на кого изпраща доклади и че срещите с комисарите са едно от най-важните задължения, които министрите трябва да изпълняват. Моята молба беше да не се спекулира с това, а да направим ясен план за действие по отношение на препоръките.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестна подписка срещу опитите да се подменят исторически факти в учебниците
Протестна подписка срещу опитите да се подменят исторически факти в учебниците
Заместник-омбудсманът: Безсмислено е да има такса клошар
Заместник-омбудсманът: Безсмислено е да има такса "клошар"