НОВИНИ

Втора вечер протест в Асеновград заради бити млади гребци от роми

И тази вечер хиляди се събраха на протест в Асеновград. Протестът протече при засилени мерки за сигурност и голям брой полицаи. В понеделник гребци от местния клуб бяха нападнати на язовир „Четиридесетте извора" от жители на квартал "Лозница". По-рано през ден полицията и община Асеновград взеха спешни мерки за овладяване на напрежението. На срещата в общината присъстваха вицеприемиера Валери Симеонов и главният секретар комисар Младен Маринов.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
22:55, 29.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Протестиращите първо се събраха на старата автогара. Тръгнаха към Общината, където 20 минути скандираха "Българи юнаци", опитаха се да преминат полицейския кордон, но бяха възпрепятствани. След кратки преговори бяха пропуснати да стигнат до кръстовището, което свързва Асеновград и Първомай. То беше блокирано около 40 минути. Ето какво казаха протестиращите в началото на шествието.

Ангел Богданов - баща на пострадало момче: До преди пет години аз също съм тренирал гребане, нямаше такива работи долу, на язовира никога не са се случвали такива работи. Даже в момента децата всички на състезание - всичко е стресирано.
Силвия Ташева: Доколкото разбрахме, кметът е разпоредил проверка за незаконните колиби в махалата, доколко ще е ефективно никой не може да каже, но най-вече искаме закон и равни както за нас, така и за тях.
Тихомир Бадев: Протестите няма да спрат, докато не бъдат изпълнение исканията ни.

Повечето протестиращи изразиха недоверие към мерките, обещани от институциите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на квартал ,,Стрелбище,, на протест против строежа на небостъргач
Жители на квартал ,,Стрелбище,, на протест против строежа на небостъргач
Арестуваха мъж, опитал се да блъсне с кола група хора в Париж
Арестуваха мъж, опитал се да блъсне с кола група хора в Париж