НОВИНИ

Втори ден на срещата на най-високо равнище ЕС - Арабска лига

Втори ден на срещата на най-високо равнище Европейски съюз -Арабска лига в египетския курорт Шарм Ел Шейх, в която участва и премиерът Бойко Борисов. Подробностите от специалните ни пратеници Ирина Цонева и оператора Владимир Богдански.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:14, 25.02.2019
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Втори ден на този първия по рода си форум на върха между Европейския съюз и държавите от Арабската лига. Днес във фокуса на вниманието на лидерите тук са търговско-икономическите отношенията и взаимното сътрудничество в сферата на сигурността, миграцията и отбраната.

Както в рамките на форума, така и по време на всички свои двустранни срещи тук в Шарм Ел Шейх с арабски и европейски лидери, министър-председателят Бойко Борисов подчерта колко общи проблеми имат държавите от ЕС и тези от Арабската лига и в този контекст изтъкна необходимостта от избягване на нови различия и конфронтации на етническа и културна основа.

;

По-рано тази сутрин премиерът Бойко Борисов проведе и двустранна среща с външния министър на Кралство Суадитска Арабия. Те обсъдиха сътрудничеството в сферите на търговията, инвестициите и енергетиката. Бойко Борисов заяви, че Суадитска Арабия е важен външно-икономически партньор на България и за страната ни е важно да надграждаме потенциала в сферата на инвестициите.

По-късно днес изказване пред форума ще има и българският министър-председател Бойко Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Маринов с българското знаме от сцената на Оскарите
Димитър Маринов с българското знаме от сцената на Оскарите
Президентът наложи вето на промените в Изборния кодекс
Президентът наложи вето на промените в Изборния кодекс