НОВИНИ

Втори ден от изслушванията на кандидатите за генерален директор на БНТ (ВИДЕО)

Втори ден от публичното изслушване от Съвета за електронни медии на кандидатите за генерален директор на БНТ. Днес своите виждания за управлението на БНТ представиха Сашо Диков, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев.

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:00, 04.07.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Сашо Диков, кандидат за генерален директор на БНТ: Да отпадне това ограничение за 5 минути реклама в праймтайма. Отпаднала е в момента, така заплахата за търговските телевизии от страна на БНТ на рекламния пазар е никаква и тук според мен може, и би трябвало, да се говори тези 15 минути да не са валидни само за цялата БНТ, а за по 15 минути на канал.
Емил Кошлуков, кандидат за генерален директор на БНТ: Прекратени са договори на високи стойности. Моментално трябва да се преразгледат още и да се предоговорят части от задълженията. След което ще създадем този програмен съвет и ще преразгледаме цялата програмна схема от септември изцяло по механизмите, които бях описал - финансово обезпечена, с прогнози, рейтинги и реклами. Така че реално аз смятам, че ако довършим започнатото, сега ще спестим 7-8, а може би и 9 милиона.
Стоил Рошкев, кандидат за генерален директор на БНТ: Единственото, което трябва да се направи в БНТ е да се спрат кранчетата да не се изтичат. Сегашният бюджет горе-долу да го кажем 67 там милиона на година от държавния бюджет е предостатъчно да се прави телевизия, ама предостатъчно е. Разбира се, трябва да разчита БНТ и на собствени средства. Могат да се дават офиси под наем. БНТ има почивни станции в Китен, има в Памповоро - защо да не се използва.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно - субсидиите за партиите стават 1 лев за глас
Окончателно - субсидиите за партиите стават 1 лев за глас
Разкриха две фабрики за нелегални цигари
Разкриха две фабрики за нелегални цигари