НОВИНИ

​Втори ден от посещението на японския премиер Шиндзо Абе у нас

Японския премиер Шиндзо Абе ще се срещне с президента Румен Радев. Това е първа визита на японски министър-председател у нас. Шиндзо Абе пристигна в страната ни по покана на премиера Бойко Борисов заедно с 30 представители на крупния японски бизнес. Вчера Борисов и Абе обсъдиха приоритетите на българското европредседателство и готовността на България да работи за разширяване на стратегическото партньорство Европейски съюз - Япония в рамките на следващите 6 месеца.

bnt avatar logo
от БНТ
07:10, 15.01.2018
Чете се за: 00:17 мин.
У нас

По време на разговорите японският премиер подчерта, че страната му очаква тясно сътрудничество с България и Евросъюза по сигурността в Югоизточна Азия, ситуацията в Северна Корея и отвлечените там японски граждани. Бойко Борисов също осъди поведението на Северна Корея с нейната ядрена програма и изстрелването на балистични ракети.

Шиндзо Абе подчерта, че България и Япония са приятелски държави, които споделят общите ценности за демокрация и върховенство на закона. Изрази и подкрепа за един от основните външнополитически приоритети на страната ни - европейската интеграция на западните Балкани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво ще бъде времето през тази седмица?
Какво ще бъде времето през тази седмица?
Един човек е загинал след земетресение от 7,3 по Рихтер в Перу
Един човек е загинал след земетресение от 7,3 по Рихтер в Перу