НОВИНИ

Вътрешните министри от ЕС обсъждат мигрантската криза

Министрите на вътрешните работи от Европейския съюз се събират на редовен съвет в Брюксел, на който ще обсъждат подробности за работата на новата Агенция за брегова и гранична охрана, ще се обсъжда и споразумението с Турция за приемането на намиращите се в Гърция мигранти.

bnt avatar logo
от БНТ
11:22, 10.03.2016
Чете се за: 00:23 мин.
По света

Работата по създаване на новата гранична агенция напредва, днес министрите ще търсят начини как най-справедливо да се намери персонал за нея.

България не подкрепя идеята за равен брой специалисти от всяка държава, а предлага да се създадат критерии, например обща дължина на границите и това от какви специалисти има самата държава. Ще се обсъжда и споразумението с Турция, постигнато на съвета на лидерите в понеделник, за връщане на нелегални мигранти от Гърция.

Преди началото на заседанието холандският министър на миграцията Клаас Дейхов каза, че споразумението "един вън, един вътре" е временна мярка. Тя има за цел да покаже на мигрантите, че няма смисъл да плащат на трафиканти, за да стигнат до Европа, а трябва да влязат легално.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангела Меркел: Затварянето на Балканския маршрут не решава проблема
Ангела Меркел: Затварянето на "Балканския маршрут" не решава проблема
Бежанската криза след затварянето на Балканския път
Бежанската криза след затварянето на Балканския път