Край на хаоса, създаван от електрическите тротинетки по улиците на Париж и други френски градове поискаха пострадали от възхода на новото превозно средство. За по-малко от година то завладя улиците на Франция. Пешеходците обаче се оказват потърпевши от фриволното поведение на водачите.

Каране по тротоара, двама върху една тротинетка или куфар като седалка са само част от волностите при използването на новото средство за градска мобилност. 20 000 електрически тротинетки се предлагат под наем само в Париж.

Преди три месеца парижка букинистка е блъсната от електрическа тротинетка. Остава нетрудоспособна цял месец.

Мишел Юше - Нордман, букинистка: Бях на тротоара, тротинетка мина зад мен като свиреше с клаксон и ми скъса Ахилесовото сухожилие.

Пострадали поискаха спешни мерки от министерството на транспорта.

Жан-Рено Албертен, Асоциация срещу анархията по улиците: Регистрационни номера на тротинетки и велосипеди, изискване на лична карта при наемане за да се знае кой управлява.

От другия месец правителството затяга регулацията. Каране по тротоара носи глоба от 135 евро, максималната скорост се ограничава от 25 на 20 км в час, минималната възраст за управление става 12 години, вместо сегашните осем.

По официални данни от началото на годината във Франция при инциденти с електрически тротинетки са загинали двама души, а 45 са ранени.

Регламентират използването на тротинетки

Регламентират използването на тротинетки

За ясен регламент за използването на електрически тротинетки в градска среда настоява държавната агенция за„Безопасност на движението по пътищата". Ве...