НОВИНИ

Американският експедиционен кораб „Карсън сити“ акостира във Варна

Транспортният кораб за експедиционни операции „Карсън Сити“ от състава на Военноморските сили на САЩ е за първи път на посещение във Варна и Черно море. Плавателният съд е в наши води в изпълнение на задача за доставка на оборудване за планирано учение на американската армия.

bnt avatar logo
от Нора Бочева
22:31, 28.08.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Транспортният кораб „Карстън сити“ е ферибот, направен за превоз на различни товари, материали и хора. Максималната скорост, която развива, ако не е натоварен, е 40 възела (74 км/ч, бел. ред.), а средната - около 35 (65 км/ч, бел. ред.), в зависимост от товара. Екипажът на кораба се състои от 26 професионални моряци.

Джонатан Кефър - граждански капитан на кораба „Карсън Сити“: Това е едно сложно плавателно средство, уникално, тъй като целият му корпус е изграден от алуминии, което го прави много чувствително и нестабилно, когато навлизаме или излизаме в пристанище. Именно заради това имаме 4 водни двигателя, които регулират и управляват целия процес по акостиране и отплаване.
;

Корабът разполага и със зона, в която може да бъдат настанени 312 души.

Джонатан Кефър - граждански капитан на кораба „Карсън Сити“: Това може да са или войски, или обикновени пътници, или някакви жертви от хуманитарна криза и операция по оказване на помощ на население. Освен това имаме възможност да настаним и в каюти на легла около 104-ма пътници.

След успешното приключване на мисията по доставката на оборудване за учението в Черно море, корабът "Карстън сити" отново се насочва към Средиземно море, където е нормалната зона за операции на VI американски флот.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар избухна в пететажен магазин в Белфаст
Голям пожар избухна в пететажен магазин в Белфаст
Орбан: ЕС се нуждае от ЕК и парламент, които да бранят границите от мигранти
Орбан: ЕС се нуждае от ЕК и парламент, които да бранят границите от мигранти