НОВИНИ

Във Варна започна ремонтът на уличната мрежа по европейски проект

Започна ремонтът на булевард "Цар Освободител" във Варна в отсечката между Икономическия университет до подлеза на Фестивалния къмплекс. Ремонтните дейности са част от Проекта за интегриран градски транспорт, който се финансира с европейски средства.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова / Илко Илиев
20:00, 23.01.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Отсечката, която ще бъде ремонтирана, е една от най-натоварените в града. Там се предвижда пълна подмяна на дъждовната канализация, тъй като при всеки по-голям дъжд районът се наводнява.

Иван Портних - кмет на Варна
“Надяваме се с това да решим и въпроса с дъждовните води, които знаете, че точно на мястото, където се намираме, се събират от целия град. Вярваме, че с този проект тази задача ще бъде решена “

Следващият етап от ремонта ще започне догодина. Той ще обхване трасето от подлеза на Фестивалния комплекс до гаровия площад. Пътят няма да бъде разширен, тъй като граничи с Морската градина, а това не позволява промяна в широчината на платната. Заради ремонта има промяна в маршрута на някои автобуси, очакват се и задръствания. От Община Варна призовават варненци за повече търпение.

Иван Портних - кмет на Варна
“Лично съм контролирал процеса. От Градски транспорт многократно се слагаха ламинирани табелки с информация за промяната в маршрутите на всяка една спирка. За съжаление недоброжелатели също има и просто няколко пъти ги подменяхме”.

Очаква се ремонтът на първата пътната отсечка да приключи до месец април. В двата етапа ще бъдат вложени общо 1 850 000 лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За и против ратифицирането на Истанбулската конвенция
"За" и "против" ратифицирането на Истанбулската конвенция
Обсъдиха оздравителния план на ВиК-дружеството в Добрич
Обсъдиха оздравителния план на ВиК-дружеството в Добрич