COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Във Видин излизат на протест с искане за магистрала до столицата

Предлагат също да бъде изграден тунел през прохода Петрохан, който да скъси пътуването между София и Видин и да доведе инвеститори.

от БНТ
08:22, 27.01.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Заради трафика по "Дунав мост 2" от 23 000 превозни средства седмично, пътят, който води сега към него, е заплаха за живота на пътуващите, твърдят организаторите на протеста.

Росица Кирова, председател на Гражданско обединение „Единни за промяна": Ние искаме да няма катастрофи по този път и знаем, че единственият възможен начин е, ако незабавно започнат процедури за изграждане на магистрала до Видин. Не говоря за обходни пътища.

Протестиращите ще преминат с автомобили през града и ще излязат на международния път до входа на Видин.

Вардан Папикян, Гражданско обединение „Единни за промяна": Мисля да разберат хората в София, от които зависи качеството на нашия живот, че това е първа стъпка. Все още протестът е мирен.

Според видинчани състоянието на пътищата е причина регионът да е най-бедният в Европа.

Янко Веков: Нашият град е най-изостаналият не само в България, а и в цяла Европа. 27 години политиците ни лъжат, че ще изградят магистрала или скоростен път и нищо до сега.

Организаторите на протеста настояват до една седмица Министерски съвет да приеме решение за стартиране на процедурите по изграждането на магистрала и тунел под Петрохан. Поставят и краен срок на строителството - май 2021 година. В противен случай ще поискат да се забрани преминаването на тежкотоварни автомобили по "Дунав мост 2".

Топ 24
Най-четени
Болницата в Кюстендил няма инфекциозно отделение
Болницата в Кюстендил няма инфекциозно отделение
ТОП 5: Районите, които произвеждат най-предпочитаните вина в Югозападна България
ТОП 5: Районите, които произвеждат най-предпочитаните вина в Югозападна България