НОВИНИ

Вяра Анкова: Мисията на БНТ е да покаже таланта на България пред целия свят

Винаги съм вярвала, че трябва да има Евровизия, но трябваше да се напипа точната стратегия, заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

bnt avatar logo
от БНТ
14:18, 14.05.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Вяра Анкова, генерален директор на БНТ: Смятам, че водещото е едно, че Кристиан е големият победител за мен на тази Евровизия, защото той е на 17 години и можа да пребори това напрежение и тази отговорност, която носеше върху себе си.

Тя благодаря на екипа на БНТ, на "Вирджиния Рекърдс" и на "Симфоникс" за песните. Вяра Анкова каза и няколко думи за недоверието на обществото към Евровизия.

Вяра Анкова, генерален директор на БНТ: Евровизия е най-емоционалното изживяване на Европа. Там се дава стартът на всичките новости, които ще тръгнат в музикалната индустрия. БНТ има мисия и тя ѝ е пред целия свят да може да покаже целия талант на България - сега с Евровизия талантът на Кристиан, талантът на Поли Генова и всички бъдещи представители, които ще пеят. Мисля, че това е мисията на една обществена телевизия да не се затваря в държавата, да може да покаже цялата тази култура, изкуство, енергия, която имаме, навън пред целия свят.

Да си пожелаем успех за следващите Евровизии, защото Кристиан така вдигна летвата, че вече мечтите са само за победа, каза още генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП направи политическа оценка за работата на служебното правителство
БСП направи политическа оценка за работата на служебното правителство
Музикалният ментор на Кристиан Костов го изненада в студиото на БНТ
Музикалният ментор на Кристиан Костов го изненада в студиото на БНТ