НОВИНИ

Вярващи отправиха молитви за здраве към Свети Серафим в Руската църква

Днес Православната църква почита паметта на Свети Серафим Саровски. Той се смята за небесен покровител на архиепископ Серафим Соболев, пред чиито мощи на този ден десетки вярващи идват да се поклонят в Руската църква в София. Миряните оставят своите молитвени писма пред тленните му останки с надежда за една по-хубава година.

Яна Тодорова
от Яна Тодорова
18:00, 02.01.2017
Чете се за: 01:40 мин.
У нас

Криптата под олтара на руския храм, където почиват мощите на Серафим, е притегателно място за много християни от всички краища на България и чужбина, дошли да се помолят за себе си и своите близки.

"Какво написахте в своя молитвен лист?"

"Да бъдем здрави и да ни се реализира мечтата. Миналата година тук си пожелахме нещо, то се сбъдна и дойдойхме да благодарим."

"Имала съм случаи, като помисля за него, ми помага. Затова идвам всяка година идвам да му благодаря, че бди над мен, над децата ми, над семейството."

Светецът е известен със своя живот в лишения, грижата за бедните и чудодейните си молитви, които връщали към живот безнадеждно болни хора. И след неговата кончина през 1950 година вярващите не спират се обръщат към него.

Цветелина Николова - служител в Руската църква
"Потокът тук на вярващите е постоянен, защото по негово завещание, по негов завет след смъртта му той сам казал на вярващите: "Аз няма да ви оставя, винаги ще пребъдвам с вас. Идвайте и ми пишете записки, молитвени писма, аз винаги ще ви утешавам, аз за вас съм и баща и майка."

На 26 февруари ще се навърши една година откакто архиепископ Серафим Соболев беше канонизиран за светец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Утре е погребението на журналиста Гасан Насър
Утре е погребението на журналиста Гасан Насър
Задържаха шофьор на турски ТИР заради опит за подкуп на полицейски служители
Задържаха шофьор на турски ТИР заради опит за подкуп на полицейски служители