НОВИНИ

Вярващи се помолиха за рожба пред иконата на Света Богородица в Асеновград

В навечерието на деня на християнското семейство 21-ви ноември в Асеновград бе отслужен молебен за чадородие. Десетки мъже и жени от цялата страна дойдоха, за да се помолят за рожба пред иконата на Света Богородица-Златна ябълка в храм „Успение на Пресвета Богородица“ в асеновградския квартал „Горни Воден“. Молебенът се прави за трета поредна година с помощта на Пловдивската митрополия и фондация „Искам бебе“.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
19:50, 19.11.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Чутотворната икона на Света Богородица – Златна ябълка от векове привлича млади жени, които искат за заченат. И днес в храма бяха дошли хора от цяла България. Едни се помолиха за рожба, а други благодариха, че вече имат най-ценния дар.

Вера Вулджева – член на УС на фондация „Искам бебе“: Много сме щастливи, че хората вярват, че се молят и се борят за мечтите си и се надявам, че в бъдеще ще има много такива като нас, които идват, за да благодарят на иконата за сбъдната мечта.

А борбата на Вера и съпругът ѝ за дете продължава повече от 10 години. След 11 процедури инвитро, няколко загубени плода, едва на осмия трансфер чудото се случва. И днес малката Сияна осмисля живота на семейството.

Вера Вулджева – член на УС на фондация „Искам бебе“: Имаше моменти, в които малко се поизгубваш, при мене поне така се получи, накрая всъщност се уповавах на вярата си най-вече след всички тези трудности и перипетии.

Обнадеждена от промените в правилника за дейността на Центъра за асистирана репродукция и отпадането на лимита за финансиране на ин витро процедури, Вера съветва двойките да не отлагат прекалено дълго момента на родителството.

Вера Вулджева – член на УС на фондация „Искам бебе“: Срещам жени на 40 + и те първа започват да се изследват, т.е. те до този момент въобще не са мислили за дете, а възрастта е фактор, който дори да няма медицински проблеми, оказва влияние и се стига до асистирана репродукция.

След отпадане на лимита за процедурите се очаква и листата на чакащите за ин витро, което сега отнема около година, много бързо да се стопи, за да има повече български деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спешна среща при премиера набеляза мерки срещу войната по пътищата
Спешна среща при премиера набеляза мерки срещу войната по пътищата
От нашия пратеник: Гърция се бори с последствията от опустошителното наводнение
От нашия пратеник: Гърция се бори с последствията от опустошителното наводнение