НОВИНИ

Въздушни удари над сирийския град Алепо

Четири въздушни атаки над сирийския град Алепо за първи път след обявеното преди седмица примирие. Според Сирийската обсерватория за човешки права има няколко ранени, но от там не уточниха чии са били самолетите, атакували контролирани от бунтовниците квартали.

bnt avatar logo
от БНТ
11:37, 19.09.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Москва вече се усъмни в бъдещето на мирното споразумение след като коалиция, начело със САЩ, атакува позиции на сирийската армия в Деир аз Зур, при което загинаха най-малко 60 военни.

Пред Би Би Си сирийски политически съветник каза, че не е възможно ударите да са грешка. По думите на американски военни, те са били убедени, че атакуват позиции на Ислямска държава. Според плана "Кери-Лавров" след 7 дневното прекратяване на огъня се очакваше да започнат координирани руско-американски въздушни атаки срещу джихадистката организация и фронта Ан Нусра. Споразумението се приема скептично и една от причините за това е, че Вашингтон застава зад опозиционните групировки, които се наричат умерена опозиция, а Москва е ключовият съюзник на сирийското правителство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спряха разораването на плажа „Болата“
Спряха разораването на плажа „Болата“
Съдът в Пловдив решава дали да отстрани от длъжност главния архитект
Съдът в Пловдив решава дали да отстрани от длъжност главния архитект