НОВИНИ

Взимат проби от асфалта при фаталния участък в Искърското дефиле

Продължават следствените действия на пътя край Своге. Следователи от Националната следствена служба взимат проби от пътната настилка в участъка на катастрофата.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:10, 31.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Борислав Сарафов, заместник на главния прокурор: В момента провеждаме процесуално-следствени действия, като извършваме динамичен оглед на местопроизшествието, това означава, че освен че фиксираме нещата, така както ги виждаме, взимаме и проби от асфалтовото покритие, изследваме и дълбочинно самата основа, за да може тези проби да ги изследваме както за качествен, така и за количествен състав на вложените материали в асфалтовото покритие и в цялата основа - дебелина на износващ слой, основен слой, слой на чакълената основа. С една дума - дали са спазени всички технологични процеси и дали са вложени всички необходими материали по спецификация, така както е било по заданието.
Бисерка Стоянова, следовател: Дружествата, които са били в сдружение като строители на пътя, посетихме офисите, предоставени ни бяха документите, които са в голям обем, проверяват се и се анализират от колегите, които са останалите следователи в екипа, в тях, разбира се, се съдържат такива документи, но и голяма част сме приобщили от Агенция "Пътна инфраструктура", която е възложител и собственик на пътя, така че при тях също има документи, които биха ни ориентирали, биха ни дали информация.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-слаба реколта от винените сортове очакват русенски лозари
По-слаба реколта от винените сортове очакват русенски лозари
Тръмп заплаши да извади САЩ от Световната търговска организация
Тръмп заплаши да извади САЩ от Световната търговска организация