НОВИНИ

Възлагат на НСлС 10 дела за тежки криминални престъпления

Десет дела за тежки криминални престъпления ще бъдат възложени на НСлС до края на годината. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров по време на церемонията по встъпване в длъжност като директор на Националната следствена служба на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов. Цацаров обясни, че има визия кои ще бъдат тези дела, но когато бъдат възложени, ще станат ясни.

bnt avatar logo
от БТА
12:31, 18.12.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
възлагат нслс дела тежки криминални престъпления

Цацаров заяви пълната си подкрепа за осъществяване на промени, свързани със структурата, ръководството и натовареността на НСлС. Той препоръча на Сарафов да направи събрание на следователите, за да чуе колегите си и тяхната визия, а след това да пристъпи към действия.

Борислав Сарафов си пожела добро взаимодействие с институциите. Той се обърна към следователите с думите, че заедно ще "успеем да възстановим имиджа и мястото на НСлС в системата" и отбеляза, че авторитетът на службата се е позагубил в годините.

След тържественото назначение, Сотир Цацаров пожела на своя колега да подкрепи НСлС и да направи така, че на нея да не се гледа като нещо, което е малко встрани от прокуратурата, защото тя трябва да бъде в началото.

Пред медиите Сарафов коментира, че промяната в работата на НСлС може да се случи и с огранизационни мерки, и със законодателна промяна. По думите му законодателна промяна в посока натоварване на НСлС с дела би била изключително ценна и полезна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Транспортът и екологията - основните приоритети в бюджета на Столичната община
Транспортът и екологията - основните приоритети в бюджета на Столичната община
В Истанбул е задържан боец на Ислямска държава, планирал атака срещу чиновници
В Истанбул е задържан боец на "Ислямска държава", планирал атака срещу чиновници