НОВИНИ

Възможности за занимания на децата през лятото в Русе

Лятната ваканция за най-малките ученици започна, а с нея и проблемите на родителите, които няма на кого да поверят децата си. Възможностите за занимания в Русе не са малко, но по-голямата част от тях са платени. Каква е цената на ваканцията - провери Венета Николова.

bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 02.06.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Докато са на работа родителите на учениците от първи до четвърти клас не могат да ги оставят сами вкъщи през ваканцията, затова са принудени да търсят други варианти, особена ако нямат баби. За Павлина Иванова обаче е по-важно синът ѝ да прекарва по полезен начин свободното си време.

Павлина Иванова: Не желая да си седи по цял ден вкъщи пред таблета и телевизора, затова търся други варианти за лятната ваканция.

Творчески работилници и интерактивни игри предлагат през лятото за децата в регионалната библиотека, в историческия музей и в общински центрове. Но заниманията там са за определен срок от време. Целодневните - от 7:30 ч. до 18:30 ч. през цялото лято са само в детските образователни центрове.

Мая Христова - ръководител на Детски образователен център: Всяка седмица ни е тематична. Децата играят, учат и след това изработват задължително всеки ден нещо с ръчички.

За децата се организират също излети и екскурзии. За всичко това обаче родителите ще трябва да плащат по 12 лв. на ден плюс разходите за храна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов инспектира ремонтирано училище в Нова Загора
Премиерът Борисов инспектира ремонтирано училище в Нова Загора
Хиляди на връх Околчица отдават почит към подвига на Ботев и неговата чета
Хиляди на връх Околчица отдават почит към подвига на Ботев и неговата чета