НОВИНИ

Взрив разтърси жилищен блок във Варна (Снимки)

Взрив разтърси жилищен блок във варненския квартал "Владислав Варненчик" около 4 ч. тази сутрин. Все още не е ясно каква е причината.11 души общо са настанени в болница - 4 деца и 7 възрастни. Една жена е в неизвестност.

bnt avatar logo
от БНТ
06:49, 13.01.2020 (обновена)
14218
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Инцидентът е в блок 302, вх. 3. Апартаментът е на 60-годишен мъж. Все още има пушек от мястото. На място има пожарни, линейки и полиция.

Има 11 души, които са евакуирани - сред тях са 4 деца, които са обгазени.

Иван Портних, кмет на община Варна: Благодаря на колегите от пожарната, които много своевременно са реагирали. 11 души са изведени от сградата, тъй като освен взрива, веднага се предизвика и голям пожар в съседните апартаменти. 7 възрастни и 4 деца, които са изведени в лечебните заведения.
По информация на лекарите една жена има с по-сериозно обгазяване, но към момента е без опасност за живота. Проблемът е, че остава неустановено местопребиваването на една жена, която е живяла в съседния на взрива апартамент и колегите от пожарната и полицията продължават действията си в тази посока.
;

Вероятно не става въпрос за взрив на газова бутилка, тъй като една газова бутилка пожарникарите са свалили от апартамента и тя не изглежда да е взривявана, съобщи Портних. Вероятно е съхранявано нещо взривоопасно в апартамента от собственика, който в момента на взрива не е бил вътре, добави той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гняв и сълзи в Иран и Канада след самолетната катастрофа край Техеран
Гняв и сълзи в Иран и Канада след самолетната катастрофа край Техеран
Полицията в Китай застреля мъж, взел трима заложници
Полицията в Китай застреля мъж, взел трима заложници