Взривиха банкомат в столичния квартал „Редута“, откраднати са 60 000 лв.

Сигналът е подаден малко преди 5.00 часа сутринта от живеещите в кооперация в квартал "Редута". Хората чули взрив. Пристигналите на място полицаи установили, че банкоматът, монтиран на входа на хипермаркет в жилищната сграда, е взривен.

от Альоша Шаламанов
преди 2 години (извънредно)
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

От МВР съобщиха за БНТ, че касетите с пари от устройството са взети. Около 60 000 лева са откраднати - пресметнаха от банката.

По неофициална информация устройството е взривено със сгъстен въздух. Живеещи в кооперацията са видели извършителите.

От началото на годината е имало 15 опита за кражби на банкомати. В пет от случаите има откраднати суми. Според експерта по сигурност Румен Ралчев банките са започнали да поставят устройства и на неоживени места, а мерките за охрана са занижени.

Генерал-майор Румен Рaлчев, професионален колеж по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец": Самият факт, че имат възможност някой път по 10-15 минути да работят върху банкомата. Независимо дали тези опити ще завършат с успех или без успех. И да няма никаква електронна аларма, никъде да не излиза, за да може да има реакция. Показва, че има едно понижаване нивото на сигурност на тези банкомати.
Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени