НОВИНИ

Възстановено е движението АМ "Хемус" след тежката катастрофа с ТИР

ТИР, натоварен с пластмаса, се обърна на магистрала Хемус и се наложи 6 часа целият трафик в посока Варна да минава през съседната бензиностанция. В ранния следобед движението беше възстановено.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
19:27, 07.04.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Димитър, участник в катастрофата: ТИР-ът блъска колата малко след 9 часа сутринта в района на Ботевград. Веднага е подаден сигнал и районът е отцепен от пътна полиция. Димитър е един от участниците в катастрофата, който разказа и какво точно се е случило според него.

Димитър: Пътувам, надминавам два тира, дал съм мигач, че завивам за бензиностанцията и ме блъскат. Тирът ме блъстна, той ме надмивава точно тук, в момента, в който аз ще влизам да зареждам.

След като се удря в леката кола, тирът се забива в средната мантинела и блокира изцяло платното за движение в посока Варна. Затова движението беше отклонено през съседната бензиностанция. Целият товар - пластмаса за рециклиране - беше разсипан на платното. Пренасянето му в друг камион и почистването на пътя отнеха часове. Това предизвика километрични опашки от автомобили в посока Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Принц Уилям е изкарал практика в британските служби за сигурност и шпионаж
Принц Уилям е изкарал практика в британските служби за сигурност и шпионаж
Синът на Гълъбин Боевски остава в ареста
Синът на Гълъбин Боевски остава в ареста