COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Възстановяват басейна на 30 СУ в София

Занемареният от десетки години басейн на столичното 30-о училище в "Зона Б 5" ще заработи отново. Това ще стане догодина, а към проекта е включено и обновяване на физкултурния салон, който ще е готов още в края на тази. Стойността на инвестицията е 2 милиона и 500 хиляди лева.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
16:05, 24.07.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Училището e отворено през 1981 година, а басейнът е функционирал само няколко години. Така повече от 3 десетилетия мястото е една от язвите на София. Докато през 2018-та общинският съвет одобрява отпускането на средствата за проекта.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Много по-трудно е да се възстановява, отколкото да се строи наново, знаете това, но наред с новото строителство ни се наложи да възстановяваме. Инвестираме в здравето на децата, знаете, че мой личен приоритет е изграждането на спортни зали, да не оставим училище без спортна зала или физкултурен салон.

Поддръжката на един басейн е много скъпа и за училищното ръководство това ще е невъзможно, затова идеята е в извън учебно време, басейнът да се използва от частни спортни клубове.

Атанаска Рейха , директор на 30 СУ „Братя Миладинови“: Такива скъпи и прекрасни съоръжения не би следвало да стоят заключени във времето в което учениците не мога да се възползват от тях. Много са примерите на територията на Столична община, в които така функционират училищните басейни.

По лично настояване на кмета Фандъкова, покривът на басейна ще бъде "зелен", дори това да го оскъпи .

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Втора нощ на протести в Минеаполис заради убийството на чернокож
Втора нощ на протести в Минеаполис заради убийството на чернокож
Изложба разказва 70-годишната история на отношенията между България и Китай в НС
Изложба разказва 70-годишната история на отношенията между България и Китай в НС