НОВИНИ

Ямбол зове: "Да помогнем на Петя"

Ямболската община "Тунджа" е застанала зад каузата на 24-годишната Петя да събере средства за животоспасяващо лечение. Всички прояви за празника на общината преминаха под мотото "Да помогнем на Петя" и местната общност се включи в набирането на средства. Младото момиче се нуждае от операция на тумор на гръбначния мозък, която може да се извърши само в Турция, но затова са необходими 90 000 лв.

bnt avatar logo
от Диана Иванова
11:45, 23.04.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Вече 12 години Петя живее с диагнозата тумор на гръбначния мозък. Претърпяла е четири неуспешни операции за премахването му и от две години е в инвалидна количка, защото състоянието ѝ се влошава. Единствено клиника в Турция се е съгласила да направи животоспасяващата операция.

Петя Михайлова: "Подадох към Комисията за лечение в чужбина и към Здравната каса и при двете пише, че държавата трябва да е член на ЕС, за да се финансира, а Турция не е, а само те се съгласиха. Нямам време да търся страна, която ще се съгласи да оперира, а да чакаме после и одобрението на държавата".
;

За операцията ѝ са нужни 90 000 лв. Досега от всички благотворителни прояви са събрани малко повече от половината, но остават още 40 000, а състоянието на момичето се влошава и има опасност туморът да засегне и ръцете ѝ.

Петя Михайлова: "Развива се, има кисти до врата, което има сериозна опасност за ръцете".

За да помогнат на Петя, като кулминация на празника на община Тунджа беше организиран благотворителен базар и благотворителен концерт, в който изявени млади творци пяха за благородната кауза.

Макар и в инвалидна количка, Петя намира сили винаги да е усмихната, защото не спира да се надява и да вярва, че ще се сбъдне мечтата ѝ да се изправи на крака. Момичето разчита и на помощта на всички, които могат да изпратят дарителски SMS на номер 17 777 с текст на латиница DMS PETYA.

Ако имате възможност и желание да помогнете на Петя, може да го направите и на тази сметка:

IBAN: BG62STSA93000023112037

Банка ДСК

Титуляр: Петя Иванова Михайлова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И България ще участва в Пафос - европейска столица на културата 2017
И България ще участва в "Пафос - европейска столица на културата 2017"
В Южна България пръскат срещу нодуларния дерматит
В Южна България пръскат срещу нодуларния дерматит