НОВИНИ

Янаки Стоилов за разследването "Скрипал": Случаят се политизира

Разследването на опита за отравяне на Емилиян Гебрев и евентуалната връзка със случая "Скрипал" се политизира прекалено бързо. Това заяви в предаването "Още от деня" членът на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов.

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 11.02.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Според Стоилов е смущаващо, че срещата на премиера Борисов с британския посланик е проведена в Министерския съвет. Това политаризира случая още преди да има факти, върху които да се правят заключения.

Янаки Стоилов, член на НС на БСП: Управлението на България се държи като добър прислужник, обслужване на тези, които на силните на деня.

Стоилов смята, че много бързо се политизират теми, които трябва да се изяснят първо като юридически обстоятелства.

Членът на НС на БСП каза още, че влияние върху България е имало, има и ще има, както от Изток, така и от Запад и това няма да спре, но България трябва да проектира стратегическите си интереси.

Според него предстоящите през 2019 г. решения за АЕЦ "Белене" и за отклонението на газопровода "Турски поток" през България, ще покажат дали можем да отстоим националния си интерес.

Стоилов коментира и предстоящите избори, като прогнозира, че кампанията за европейските избори, едва ли ще може да се задържи върху европейски теми.

Янаки Стоилов, член на НС на БСП: Трудно ще е дебатът за Европа да е в центъра на предизборната кампания, защото българската политика отдавна се е провинциализирала и се захранва от текущите скандали.

Той добави, че темите за корупцията и за социално-икономическото развитие на България няма как да бъдат заобиколени в нея.

За първи път обаче европейските избори ще станат интересни, смята Янаки Стоилов. Според него все повече български въпроси зависят от европейските решения и защото на ЕС му предстоят нови сътресения, което ще превърне Европейския терен във важен терен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военен хеликоптер падна в жилищен квартал на Истанбул
Военен хеликоптер падна в жилищен квартал на Истанбул
ДРУГИТЕ новини: В името на планетата
ДРУГИТЕ новини: В името на планетата