НОВИНИ

Ясни са призьорите на фестивала "Любовта е лудост"

За 24-ти път международният филмов фестивал "Любовта е лудост" връчва своите награди. Церемонията по закриването е тази вечер във Варна. БНТ е медиен партньор.

bnt avatar logo
от БНТ
18:36, 02.09.2016
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Журито на международния филмов фестивал „Любовта е лудост” обяви призьорите на 24-то издание на феста. Голямата награда „Златна Афродита“ се присъжда на турския филм „Мустанг“, копродукция с Франция и Германия на режисьора Дениз Гамзе Ергювен.

Специалната награда на журито се дава на Петер Гардош за режисурата на филма „Утринна треска“ (Унгария, Израел, Швеция).

Наградата за най-добра мъжка роля получава Йон Бесою за ролята на Полковника във филма „Букурещ нон стоп“ (Румъния) на режисьора Дан Кишу.

Наградата за най-добра женска роля се разделя по равно между два актьорски ансамбъла - Гергана Плетньова и Силвия Петкова във филма „Никой“ (България) на режисьора Андрей Андонов, както и на Гюнеш Сенсой, Дога Догушлу, Тугба Сунгьорлу, Елит Исджан и Илакда Акдоган във филма „Мустанг“.

Журито присъжда и два почетни диплома на филмите „За любовта“ (Русия) и на „12 месеца в един ден“ (Холандия).

Извън наградите на журито бяха връчени и следните награди:

Наградата на Съюза на българските филмови дейци се присъжда на филма „12 месеца в един ден“ (Холандия) на режисьора Марго Шаап

Наградата на гилдия „Критика“ към Съюза на българските филмови дейци се присъжда на филма „За любовта“ (Русия) на режисьора Анна Меликян.

Наградата за филмово творчество „Горчива чаша“ на Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се присъжда на филма „Инсайт“ на режисьора Александър Котт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НСИ: Икономиката расте с 3%
НСИ: Икономиката расте с 3%
Насилие след интернет запознанства
Насилие след интернет запознанства