НОВИНИ

Явор Нотев: Оставката на Главчев не реши нито един въпрос или проблем

При обсъждане оставката на Димитър Главчев на председателски съвет представителите на "Обединени патриоти" са били против този акт, съобщи Явор Нотев в "Още от деня". По думите му оставката на председателя на Народното събрание е била тежка последица, без да реши нито един въпрос или проблем.

bnt avatar logo
от БНТ
18:53, 23.11.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Явор Нотев, заместник-председател на Народното събрание, депутат от Атака - Обединени патриоти: Принципна е нашата позиция и ние смятаме, че проблем, който е изкуствено създаден и който е преекспониран във връзка с отстраняване на народен представител, макар и водач на опозицията, не е нормално да се приеме и да се преглътне такава практика, която може да продължи впоследствие по други значими и важни въпроси.

Според Нотев последиците са се оказали несъразмерни на повода за прилагането на това наказание.

Той подчерта, че е много тежко да се види половината празна зала от излизането и напускането на депутатите от БСП, перспективата това да продължи в следващите дни е неприемлива. "С тази реакция не се реши някакъв съществен момент от вътрешната политика или пък външните отношения", отбеляза депутатът от "Атака".

Той заяви, че не би било приемливо да посрещнат с празна зала председателя на Европейския парламент Антонио Таяни в навечерието на нашето европредседателство и да покажат невъзможността да се обединим при тази първа среща.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Супер храни имат български аналози
"Супер храни" имат български аналози
Затвориха част от Коледния базар в София заради данъчни нарушения
Затвориха част от Коледния базар в София заради данъчни нарушения