След вчерашното гласуване беше очертана рамката на следващите преговори. Тя не ни харесва, но ние трябва да се съобразим. Това коментира в Сутрешния блок на БНТ Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи. Вчера с 30 гласа "против" и 19 "за" евродепутатите отказаха да върнат за ново преразглеждане пакета "Мобилност", който повишава изискванията за условията за работа на международните превозвачи.

Предстои транспортната комисия в ЕП да вземе решение за започване на триалози, ние ще действаме съобразно това решение, каза Арабаджиев.

Той оцени високо усилията на правителството и българските евродепутати по темата.

Йордан Арабаджиев: "Ние като бизнес провеждаме непрекъснато срещи с нашите колеги, но мисля, че освен тези страни, които сме заедно, ние трябва с аргументи и факти да привлечем и други политици, за да се убедят, че пакетът, във вида, в който е предложен към момента, не е балансиран".
Транспортната комисия на ЕП отхвърли искането за връщане на пакета "Мобилност"

Транспортната комисия на ЕП отхвърли искането за връщане на пакета "Мобилност"

Комисията по транспорта към Европейския парламент отхвърли предложението важният за българските превозвачи пакет "Мобилност" да бъде върнат за преразг...

По думите му най-сериозният проблем в пакета "Мобилност" е свързан с изискването превозните средства на 3-4 седмици да се прибират до страната по установяване.

Пакетът все още е във фаза преговори, в новия Европейски парламент ни предстоят диалози, за които сме готови. С конкретни цифри ще докажем, че приетото като предложение не кореспондира с реалността, особено в Източна Европа, каза още Йордан Арабаджиев.