COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Йордан Цонев: Българското правителство е съставено на много грешна основа

Йордан Цонев от ДПС заяви в студиото на панорама, че ДПС е твърдо против участието на Обединените патриоти във правителството. Според него това може да доведе до много неприятен конфликт.

от БНТ
21:48, 12.05.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Йордан Цонев: "Българското правителство според нас е съставено на много грешна основа. Вкарването на националисти във властта не е европейска практика. Точно обратното. Съставят се всякакви чудновати коалиции, за да не се допуснат националистите във властта. Последен пример е изборът на президент във Франция."

Според Цонев, това може да доведе до сериозен конфликт на етническа основа.

Йордан Цонев: "Нашите националисти са достатъчно опасни, за да бъдат допускани във властта. Те не са патриоти, а етно-националисти. Това е много опасно на Балканите, защото поражда ответен етно-национализъм. Конфликтът е готов. Българския национализъм поражда турски национализъм. Толерирането на национализма не е полезно за никоя страна, за България е опасно. Виждаме какво става в Македония, знаем какво стана в Югославия."

Цонев беше категоричен, че ДПС ще се борят докрай с националистите във властта.

Йордан Цонев: "В Европа искаме да попитаме и друго. По принцип идеята за създаване на ЕС е отказ от национализма. За това в Европа се води толкова свирепа война срещу него. Ние питаме защо е този двоен стандарт. В Европа не може да се управлява с националисти, тук може. Ние ще питаме на всички политически формати и форуми на Европа. ДПС има огромен авторитет в Европа и ще проведем тази битка докрай."
Топ 24
Най-четени
В "Референдум": Какво ще се случи със сметките за ток, след като електроенергията започне да се търгува свободно?
В "Референдум": Какво ще се случи със сметките за ток, след като електроенергията започне да се търгува свободно?
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината