НОВИНИ

Йорданка Фандъкова: Работи се в срок навсякъде

Кметът на град София, Йорданка Фандъкова, заяви в "Още от деня", че всички ремонтни и строителни дейности в столицата вървят по план. Заради разрастването на града се появяват и нови проблеми, освен натрупалите се през годините. Въпреки това тя е оптимист, че града ще се развива добре.

bnt avatar logo
от БНТ
19:01, 09.11.2016
Чете се за: 01:00 мин.
У нас
Йорданка Фандъкова: "Факт е, че София продължава да увеличава своето население. Неофициално знаем, че жителите са повече от обявените официално 1 400 000 души. Това е естествен процес. Във всички големи градове по света е така. Това значи, че трябва да положим много усилия. Трябва да решаваме и натрупаните в годините проблеми и да гледаме напред.

Срокът за завършване на булевард "Черни връх" и улица "Богатица" е до края на годината. Но тя е смята, че ще приключат по-рано. Предстои и ремонт на булевард "Дондуков".

Новият лъч на метрото също ще бъде изпълнен в срок, според нея.

Йорданка Фандъкова: "7 станции се изпълняват, 17 % процента от дейностите са готови."

Продължава и подмяната на автобусите и трамваите в София.

Йорданка Фандъкова коментира и предстоящите балотажи за президент и кмет на район "Младост".

Йорданка Фандъкова: "Предстои втори тур, който е много важен. Ние направихме своите изводи. Поради краткото време за кампания, госпожа Цачева не успя да стигне до много градове, за това тази седмица, тя провежда серия от срещи. Освен текущите проблеми е много важно да се мисли за развитието на държавата. Има нужда от много повече послания в медиите и срещи в големите градове. Много важно е да подчертаем резултата от референдума. Той показва на всички политици, че хората искат промяна. Очевидно ние, политиците, не успяваме да убедим достатъчно хората , в това което правим."

Тя не съжалява, че не е приела поканата да бъде издигната за кандидат президент.

Хората в район "Младост" са били прави в решението си да поискат нов кмет, според нея.

Йорданка Фандъкова: "Знаете, че свалихме доверието си към предишния заради сериозни грешки.Това са тежки решения. Изискваше се не само конкретна намеса, но и предприемането на законодателни решения. Там предстои много работа по вътрешно кварталните улици, паркингите и детските площадки."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват качеството на храната в детските ясли във Варна
Проверяват качеството на храната в детските ясли във Варна
Започва ремонтът на стадион “Тича”
Започва ремонтът на стадион “Тича”